dimarts, 6 d’octubre del 2009

Contes de Poe al Museu

Encara no ens havíem adonat que havia començat el curs a l'IES el Sui i ja teníem un bon pla per al dissabte. A l'estiu havíem conegut la iniciativa de'homenatjar Poe en el bicentenari del seu naixement i ens hi havíem sumat a través de la lectura a 2n i a 4t d'ESO d'alguns dels seus més coneguts contes d'horror. Una bona representació de l'alumnat del nostre centre va tenir el privilegi d'inaugurar els 19's de Poe un 19 del mes 9 de dos mil 9 a les 19 hores.
L'actriu Laia Baraldés, els acompanyants de veu i so -dos nois i tres noies de entre 10 i 15 anys- i el tècnic d'imatge i de so Enric Alegre ens van fer d'eficaços introductors en el món fantàstic d'Edgar Allan Poe.

Vam poder comprovar com la influència del gran escriptor nord-americà d'intensa vida i estranya mort s'ha pogut anar seguint al llarg dels segles XIX, XX i XXI a través de nombrosos exemples que han esdevingut uns clàssics. Vam veure el vídeo clip d'Annabel Lee, el de “La bóta d'amontillado” amb música d'Allan Parson, la pel·lícula de Vincent, d'en Tim Burton, amb veu en off de Laia Baraldés i, finalment, la dramatització del conte terrorífic “El pou i el pèndol” interpretada amb una gran força per la mateixa actriu.

L'estona se'ns va fer curta i, un cop a l'aula, vam valorar especialment el treball de l'actriu Laia Baraldés que ens havia conduït amb molta cura i amb tota naturalitat per aquest itinerari tan engrescador que marca la pervivència de l'obra de Poe en àmbits tan diversos de la nostra cultura. I tots vam coincidir en l'opinió que el que més ens havia emocionat havia estat la presència, la veu i la interpretació del text de Poe per part de la creadora de tot l'espectacle.

Ara se'ns farà més fàcil entendre i treballar a classe els contes de fantasia i d'horror de Poe.

Des d'aquestes línies volem donar les gràcies a totes les persones que han intervingut en el projecte i els volem donar molts ànims perquè continuïn ajudant-nos.


Isabel Cerdà. IES el Sui

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada